Χώρα Προέλευσης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Χώρα Προέλευσης

Χωρίς κατηγορία | 20-10-2010 |

[youtube id=”2uL4L_iEarY” width=”630″ height=”505″]

Μετά τις περυσινές μεγάλες επιτυχίες των Ελληνικών ταινιών σε ξένα Φεστιβάλ με αποκορύφωμα τον Κυνόδοντα, την Στρέλλα και την Ακαδημία Πλάτωνος, το Ελληνικό σινεμά φέτος είχε να επιδείξει την την ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα που ταξίδεψε σε ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης αυτό της Βενετίας. Η Χώρα προέλευσης, αιχμηρή και επίκαιρη, έρχεται αυτήν την βδομάδα στους κινηματογράφους.

Δυστυχώς βέβαια μόνο δύο αίθουσες (Έλλη και Δαναός) θα φιλοξενήσουν την ταινία, ενώ ούτε λόγος για προβολή της στην επαρχία.

Ας δούμε το θέμα της. Δυο γυναίκες πάνω από ένα μωρό παιδί. Την πρώτη, τη φυσική του μητέρα, η οικογένειά της την κρίνει ακατάλληλη να το μεγαλώσει. Τη δεύτερη, τη θεία του παιδιού, την καλεί να το αναθρέψει και να κάνει ό,τι καλύτερο γι’ αυτό. Είναι η στιγμή της ενδοοικογενειακής υιοθεσίας που αλλάζει για πάντα τη ζωή των μελών μιας οικογένειας και οδηγεί τις τρεις γενιές της (τη γενιά του ’50, τη γενιά της μεταπολίτευσης και τη νεότερη) σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων.

Έτος: 2010
Χώρα: Ελλάδα
Διάρκεια:
Σκηνοθέτης: Σύλλας Τζουμέρκας
Σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας, Γιούλα Μπούνταλη
Ηθοποιοί: Αμαλία Μουτούση, Θάνος Σαμαράς, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Ερρίκος Λίτσης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιούλα Μπούνταλη, Χρήστος Πασσαλής, Δέσποινα Γεωργακοπούλου, Νίκος Φλέσσας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Βαλαής Κατερίνα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Παρίσης, Δήμητρα Σακκάτου, Ζωή Λιανοστάθη

Γιάννης Πατλάκας