40 ταινίες λένε ΝΑΙ στο νομοσχέδιο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

40 ταινίες λένε ΝΑΙ στο νομοσχέδιο

Χωρίς κατηγορία | 29-10-2010 |

Οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη», που και φέτος εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ταινιών, λένε ΝΑΙ στην αλλαγή που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο.

Η φιλοσοφία και οι στρατηγικές επιλογές του, όπως ο πολλαπλασιασμός των πηγών χρηματοδότησης, η ανακατανομή των κονδυλίων προς όφελος της παραγωγής, η ενίσχυση της ανεξάρτητης παραγωγής, η εξάλειψη γραφειοκρατικών πρακτικών, και η απόδοση του ειδικού φόρου είναι σαφώς θετικές και ικανοποιούν αυτά που ζητάμε εδώ και ενάμιση χρόνο.

Το νομοσχέδιο έχει το χαρακτήρα πλαισίου και κρίσιμα θέματά του προβλέπεται να υλοποιηθούν είτε με υπουργικές αποφάσεις είτε από τον νέο εσωτερικό κανονισμό του Ε.Κ.Κ. Γι’ αυτόν το λόγο διεκδικούμε τη συμμετοχή ενεργών κινηματογραφιστών στη διαμόρφωση του κανονισμού. Ζητάμε να υπάρξει άμεσα η υπουργική απόφαση για τα φορολογικά κίνητρα και να διασφαλιστεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ η εφαρμογή του 1,5%. Περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων που θα εξασφαλίσουν το «άνοιγμα» του επαγγέλματος του παραγωγού, τη διαφύλαξη της πολυφωνίας του ελληνικού κινηματογράφου, τη στήριξη της ανεξάρτητης διανομής και τη διεθνή προβολή της ελληνικής ταινίας από το Φ.Κ.Θ.

Η βασική επιδίωξη των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη» είναι αυτός ο νόμος να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί. Και επειδή τα πάντα στη χώρα μας εξαρτώνται από την ικανότητα των προσώπων που καλούνται κάθε φορά να τα υλοποιήσουν, θα είμαστε σταθερά αντίθετοι σε επιλογές που θα ανατρέπουν στην πράξη τη φιλοσοφία του νόμου.

Περιμένοντας την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του χώρου μας για την αναβάθμιση της κινηματογραφικής παιδείας, οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» συμμετέχουμε στη διαδικασία διαβούλευσης με εξειδικευμένες προτάσεις, ταυτοχρόνως όμως δηλώνουμε πως επιθυμούμε την ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ του ΝΟΜΟΥ, χωρίς να αλλοιωθεί στο παραμικρό το αναπτυξιακό του πνεύμα.

«Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη»

Ποια είναι η άποψης σας για την είδηση;