Και επίσημα με Nolan το τρίτο Batman - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Και επίσημα με Nolan το τρίτο Batman

Χωρίς κατηγορία | 1-10-2010 |

Μετά το Dark Knight, o σκηνοθέτης των Batman Begins, Inception, Memento, The Prestige που είναι πλέον ο πιο πετυχημένος σκηνοθέτης της δεκαετίας,  αμφέβαλε για το αν θα έπρεπε να κάνει και τρίτη ταινία για τον Batman μετά τις δύο πρώτες. Οι λόγοι ήταν πολλοί, και όχι μόνο ο φόβος για κορεσμό, αλλά ο άνθρωπος που απογείωσε τον Dark Knight και το έκανε τεράστια επιτυχία, ίσως την μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε φυσικά για τον Heath Ledger που απεβίωσε λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων του ως Joker.

O Nolan βλέπετε ήθελε σε ένα sequel να συμπεριλλάβει πέρα από οποιονδήποτε νέο κακό (πιγκουίνος, riddler…) και τον Joker, και προφανώς η ιδέα να πάρει κάποιος άλλος τον ρόλο δεν έπεσε καν στο τραπέζι. Ποιος θα δεχόταν άλλωστε; Έτσι ο Nolan αρνήθηκε να σκηνοθετήσει πριν περίπου ένα χρόνο ένα Batman movie χωρίς τον Ledger σε αυτό.

Ο καιρός όμως περνάει το project θα έπρεπε να αρχίσει σιγά σιγά παραγωγή, και όλοι γνώριζαν ότι χωρίς τον Nolan δύσκολα θα είχαμε επιτυχία. Έτσι με τις φήμες εδώ και καιρό να λένε ότι τελικά θα αλλάξει γνώμη και θα πει το ναι, χτες μόλις επιβεβαίωσε ότι θα είναι στην καρέκλα του σκηνοθέτη και για το τρίτο.

Μάλιστα από μία άλλη πηγή, τον Michael Cane βγηκε και δεύτερη είδηση σύμφωνα με την οποία τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Μάιο του 2011. Η ταινία δεν έχει πάρει ακόμα ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες αλλά οι φήμες λένε για τον Μάη του 2012.

Τέλος ο λόγος που φημολογείται ο Nolan να άλλαξε γνώμη είναι το σενάριο του αδελφού του (που βρισκόταν και στα άλλα batman στο σενάριο) ήταν πραγματικά πολύ καλό

Γιάννης Πατλάκας