The Twilight Saga: Eclipse - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Twilight Saga: Eclipse

Χωρίς κατηγορία | 3-9-2010 |

[youtube id=”S2HIda5wSVU” width=”630″ height=”505″]

Ο Edward και η Bella είναι ξανά μαζί, άλλα ίσως και πάλι αναγκαστούν να χωρίσουν, όταν ένα θηλυκό βαμπίρ επιστρέφει για να ζητήσει εκδίκηση. Την ίδια στιγμή η Bella πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον Edward και τον λυκάνθρωπο Jacob, αλλά στην θνητότητα και την αθανασία!

Με πολύ κακές εντυπώσεις από τα δύο πρώτα μέρη της τετραλογίας του Twilight Saga, ακολούθησα κι εγώ το πλήθος, που συνέρρεε στις αίθουσες και γέμισε τους θερινούς κινηματογράφους με μεγάλη άνεση σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για να παρακολουθήσω και τη συνέχεια. Όταν οι προσδοκίες όμως έχουν πιάσει πάτο, δύσκολα απογοητεύεσαι, και προς έπληξή μου – και όλων όσων παρακολούθησαν την ταινία – το 3ο μέρος του εφηβικού αυτού δράματος ήταν υποφερτό. Δεν μιλάμε για κάτι ενδιαφέρον σε καμία περίπτωση.

Η υπόθεση παραμένει γελοία, οι πρωταγωνιστές ανέκφραστοι, οι διάλογοι ρηχοί και ανούσιοι, απλά σε μειωμένο βαθμό από τα προηγούμενα. Η δράση εξελίσσετο σχετικά γρήγορα ενώ ο νέος σκηνοθέτης David Slade έδωσε περισσότερη βαρύτητα στα εφέ – και πάλι δεν πρόκειται για κάτι αξιόλογο, ήταν όμως ένα ευχάριστο διάλειμμα από το θλιβερό πλέον ερωτικό τρίγωνο Edward-Bella-Jacob. Πόσο να αντέξει κανείς τη διαμάχη του «κρύου» και του «ανθρώπου χωρίς μπλούζα»; Δε λέω, έγινε μια προσπάθεια να αποκτήσουν κάποια άλλη δυναμική οι χαρακτήρες, με τη διήγηση σε flashback του παρελθόντος του Jasper και της Rosalie, δυστυχώς όμως με μόνο σκοπό την απόφαση που τελικά θα πάρει η Bella!

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η κοπέλα πια; Γιατί παρακολουθούμε με τόση προσήλωση τη ζωή της; Τόσο πολύ ταυτίζεται το κοινό με τους χαρακτήρες; Γιατί ο Edward με τη σοφία των 107 του χρόνων κάθεται και ασχολείται με το 18χρονο; Δεν προβληματίζεται πια κανείς για τα κενά της υπόθεσης; Και πραγματικά, ποιος θεώρησε έξυπνη την ιδέα του ινδιάνου-λυκάνθρωπου;! Το Twilight εξακολουθεί, λοιπόν, να μην πληροί τις προδιαγραφές μιας αξιοπρεπούς ταινίας, αλλά κρατά πανηγυρικά τα σκήπτρα του ενδιαφέροντος των νεαρών κοριτσιών για άλλη μια φορά. Φεύγοντας από την αίθουσα είχα την αίσθηση ότι παρακολούθησα μια τηλεοπτική σειρά, στα επίπεδα των ελληνικών σήριαλ, τύπου «Μυστικά της Εδέμ», εκείνων που ξέρεις ότι δεν αξίζουν ούτε τον κόπο ούτε το χρόνο, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο θέλεις παθιασμένα να μαθαίνεις τη συνέχεια.

Οι φαν της τετραλογίας θα σπεύσουν να τη δουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, οι φαν του Pattinson δεν το συζητώ.. Ευτυχώς για τους υπόλοιπους υπάρχουν πολλές και καλύτερες ευκαιρίες για να επισκεφθούν τους θερινούς κινηματογράφους.

Είδος: Αισθηματική, Φαντασίας

Σκηνοθεσία: David Slade

Παίζουν: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Dakota Fanning, Anna Kendrick

Δάφνη Ράλλη, Βαθμός: 2/10