animasyros 3.0 festival + forum - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

animasyros 3.0 festival + forum

Χωρίς κατηγορία | 23-9-2010 |

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το animasyros 3.0 Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ κινουμένων σχεδίων επιστρέφει στην Ερμούπολη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου 2010 και σας περιμένει!

H επίσημη Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στο Θέατρο Απόλλων όπου η Φιλαρμονική του δήμου Ερμούπολης, με μαέστρο την Άλις Λάμπαρς, θα μας μυήσει σε τραγούδια συνθετών του νησιού.

Προβολές
Το ιστορικό θέατρο «Απόλλων» ανοίγει τις πύλες του και φιλοξενεί προβολές ταινιών από 20 χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, οι Η.Π.Α, η Αίγυπτος και το Ιράν. Σε σχέση με την περσινή έκδοση του φεστιβάλ, οι συμμετοχές για το διαγωνιστικό διπλασιάστηκαν και έχουν επιλεγεί για να προβληθούν 60 συνολικά ταινίες.

Στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα το animation αντιμετωπίζει την παγκόσμια οικονομική κρίση, «ξαναγράφει» την ιστορία, ανατρέφει…χταπόδια, ερωτεύεται στο facebook, τα βάζει με το ροχαλητό αλλά και με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Ιπτάμενες τηλεοράσεις, ζωντανά κλειδιά και ανήσυχοι πελαργοί ξεπηδούν από τις οθόνες!!

Το αnimasyroς 3.0 θα ξεκινήσει τις προβολές του με την πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων Coraline υποψήφια φέτος για Όσκαρ κινουμένων σχεδίων.

Αφιερώματα

Όπως κάθε χρόνο, οι προβολές του διαγωνιστικού πλαισιώνονται με αφιερώματα σε διεθνώς καταξιωμένα φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, το animasyros 3.0 φιλοξενεί εκπροσώπους και προγράμματα προβολών από

Το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας. Ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες γερμανικές ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, με τίτλο «Εδώ κι εκεί» που περιλαμβάνει 12 μικρού μήκους παραγωγής (2001-2007) που θεματοποιούν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, σε συναντήσεις μεταξύ φίλων, γειτόνων, συναντήσεις με τον πλησίον και τον απέναντι.

www.goethe.de/athen

Το Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Canterbury Anifest που πραγματοποιείται ετησίως στην Αγγλία. Στο πλαίσιο του αφιερώματος παρουσιάζονται οι καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος των προηγούμενων εκδόσεων του Φεστιβάλ Canterbury.
http://www.canterburyanifest.com/

Μία επιλογή των καλύτερων ταινιών του εκπαιδευτικού οργανισμού The Animation Workshop από τη Δανία. Πρόκειται για ένα διεθνές κέντρο γνώσης και επαγγελματικής κατάρτισης πάνω στα επαγγέλματα κινουμένων σχεδίων Η Σχολή απολαμβάνει ευρεία φήμη παγκοσμίως λόγω του υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών και από το 2007 έχει μετεξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα Κέντρο Animation.
www.animwork.dk

Εργαστήρια

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για μαθητές της Σύρου «Κόκκινο Σημάδι». Ένα κόκκινο σημάδι σαν σημείο εκκίνησης θα δώσει ιδέες στα παιδιά για να ξεκινήσουν μια ιστορία που θα τελειώσει με τον ίδιο τρόπο. Το εργαστήριο θα καταλήξει στη δημιουργία δίλεπτης ταινίας με βάση το υλικό που θα δημιουργηθεί, μέσω της τεχνικής cut-out. Το εργαστήριο υλοποιούν η Αναστασία Δημητρά (Διευθύντρια του τμήματος 3D Animation and Multimedia productions του Ομίλου ΑΚΤΟ & Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τμήμα Πολιτιστικής Τεχνολογίας και επικοινωνίας) σε συνεργασία με την Χριστίνα Ντεπιάν (Καθηγήτρια εικαστικών σε δημοτικά σχολεία από 1988 & Καθηγήτρια στο Παν/μιο Αθηνών στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία)

Ο Dan Richards, εκπρόσωπος του Canterbury Anifest και Creative Director της εταιρίας παραγωγής Animate & Create αναλαμβάνει το εργαστήριο για τους φοιτητές κινουμένων σχεδίων και τους μυεί στην δημιουργία χαρακτήρων.

www.animateandcreate.com/

Επαγγελματικό φόρουμ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το επαγγελματικό φόρουμ, που θα λάβει χώρα από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης και στο Θέατρο Απόλλων φιλοξενώντας συνολικά :

τον Πρόεδρο του ελληνικού τμήματος της ASIFA Ι. Βασιλειάδη, τον Dan Richards, την Anja Perl εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου The Animation Workshop από τη Δανία, τον Αρ. Παπαδανιήλ & Σ. Μαντουβάλου εκπροσώπους της σειράς κινουμένων σχεδίων «Ένα γράμμα, μία ιστορία», την Ε. Μούρη – ΤΕΙ Αθήνας, τον Π. Κυριακουλάκο & τον Μ. Σταυράκη – Πανεπιστημίο Αιγαίου καθώς επίσης και τον Γιώργο Κουβαρά από την διακεκριμένη ελληνική εταιρία παραγωγής UNDO.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου φιλοξενούμε την πολυβραβευμένη σκηνοθέτη και animator Gesine Krätzner, εκπρόσωπο μίας από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής παγκοσμίως, την LAIKA Animation Studios. Η δημιουργία χαρακτήρων animation και η ανάπτυξη περιβαλλόντων θα είναι το κύριο θέμα της παρουσίασης, ενώ εκτός διαγωνιστικού θα προβληθεί στον Απόλλωνα και η βραβευμένη δεκάλεπτη ταινία της «Once upon a tide» με οικολογικό περιεχόμενο. Στα πλαίσια της παρουσίασης της LAIKA House η Alise Munson, Brand Manager της εταιρίας, θα σας αποκαλύψει έξυπνους τρόπους να προωθήσετε και να διαφημίσετε τα έργα σας.

www.laika.com/house

Εκπλήξεις

Για πρώτη φορά φέτος, φιλοξενούνται το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Οκτωβρίου ειδικές προβολές για παιδιά. Θα παρουσιαστούν
– Το μικρό φαντασματάκι 1992, 78΄(DE)

– Όταν στοιχίζει ο κούκος αηδόνι 2010, 4΄30΄΄(GR)

– Happy anniversary! – ASIFA Greece 2010, 41’05’’

– Ένα γράμμα μια ιστορία Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Επίσης, στην πανέμορφη πλατεία Μιαούλη, θα σας περιμένει η Φανή Βογιατζή για ένα εργαστήριο ανακυκλωσης t shirt. Μην ξεχάσετε λοιπόν να πάρετε μαζί σας ένα ή δυο t-shirt που δε χρησιμοποιείτε πια και θα σας δείξουμε πως να τα μεταμορφώσετε σε χρήσιμα και μοδάτα αξεσουάρ, γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο! (Σάββατο 2.10, 17:00-19:00, Κυριακή 3.10 11:00-13:00)

www.maslinda.gr

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης και μία ομάδα νέων δημιουργών κινηματογραφούν τις εργασίες του Φεστιβάλ για να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους Making of του animasyros 3.0.

(Δελτίο τύπου)

Σημείωση:: το Cinefreaks.gr είναι για 2η  χρονιά χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες. || Πρόγραμμα.