4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

Χωρίς κατηγορία | 19-9-2010 |

Εντάξει είναι αλήθεια ότι όταν σου μιλάνε για φεστιβάλ κινηματογράφου και Θεσσαλονίκη το μυαλό σου πηγαίνει στο μεγάλο φεστιβάλ του Νοεμβρίου. Άλλα υπάρχει κι ένα μικρό. Κι όταν λέω μικρό, δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στην ποιότητα, άλλα στο “μέγεθος” των έργων που παρουσιάζει στην πόλη. Cinefreaks γνωρίζετε το Thess International Short Film Festival;

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους πραγματοποιείται και φέτος στην Θεσσαλονίκη, για 4η χρονιά σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα: 25-26 Σεπτεμβρίου και 1-2-3 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Αλέξανδρος. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, έχει πραγματοποιήσει διεθνείς συνεργασίες και έχει προβάλλει εκατοντάδες μικρά διαμάντια του παγκόσμιου σινεμά, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το πόσο ισχύει ότι τα “ακριβότερα αρώματα βρίσκονται… σε μικρά μπουκάλια”.

Οι μικρού μήκους ταινίες δεν είναι κάτι σαν σινεμά, είναι κομμάτι του σινεμά, ακόμα κι αν οι περισσότεροι το αγνοούμε. Μπορείτε να το δείτε σαν ένα ξεκίνημα ενός σκηνοθέτη ή ακόμα και σαν απόδειξη του πόσο ολοκληρωμένος δημιουργικά μπορεί να είναι.  Και 150 τέτοιες ταινίες θα προβληθούν στην Θεσσαλονίκη τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα.

Μάλιστα σε συνεργασία με ειδικό αφιέρωμα στο Αthens International Short Film Festival Psarokokalo, συνεργασία με το SEXY INTERNATIONAL PARIS FILM FESTIVAL, με δύο σέξι μεταμεσονύχτιες προβολές 2μιση ωρών και φυσικά άλλη μία ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη στις 2 Οκτωβρίου. Κι αυτά είναι μόνο λίγα απ’ όσα σας επιφυλάσσει το Thess International Short Film Festival.

Βρείτε το στο Facebook || Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ανέστης Χατζηδιάκος