127 Ώρες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

127 Ώρες

Χωρίς κατηγορία | 16-9-2010 |

[youtube id=”nWWcQC0ZxIM” width=”630″ height=”505″]

Μετά το Slumdog Millionaire οι προσδοκίες από τον Danny Boyle είναι πολλές κι εκείνος φαίνεται να ανταποκρίνεται μια χαρά με την νέα του ταινία 127 Hours, που αναφέρεται στην αήθινή ιστορία του ορειβάτη Aron Ralston, με πρωταγωνιστή τον James Franco.

O Ralston ζει την ζωή του στα άκρα, άλλα τα ριψοκίνδυνα ακροβατικά του γίνονται αιτία να σφηνώσει το χέρι του σε έναν βράχο. Παγιδευμένος αναγκάζεται να μείνει εκεί για περίπου πέντε ημέρες, περιμένοντας μάταια για βοήθεια… μέχρι που αναγκάζεται να κόψει το χέρι του!

Οι πρώτες κριτικές από το Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου προβλήθηκε η ταινία, είναι θετικές και κυρίως στέκονται στην συγκεκριμένη σκηνή του ακρωτηριασμού, που είναι ομολογουμένως πολύ σκληρή. Μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής, για να παρουσιάσει πλάνα κάτω από το δέρμα, καθώς η λεπίδα κόβει το κόκκαλο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κριτικοί, ίσως είναι η μοναδική σκηνή, που κάποιοι από το κοινό μπορεί να θελήσουν να κλείσουν τα μάτια τους, σε μια πολύ καλή ταινία.

Έτος: 2010
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλία
Διάρκεια:
Σενάριο: Danny Boyle
Σκηνοθεσία: Danny Boyle
Ηθοποιοί: James Franco

Ανέστης Χατζηδιάκος