'Εφυγε ο Δημήτρης Καμπερίδης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

‘Εφυγε ο Δημήτρης Καμπερίδης

Χωρίς κατηγορία | 12-9-2010 |

Κηδεύεται αύριο, Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο ηθοποιός , που πέθανε το Σάββατο μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Καμπερίδης γεννήθηκε στη Δράμα. Φοίτησε στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλου Κατσέλη. Συμμετείχε, σπουδαστής ακόμα, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ, αλλά και ως χορευτής στην ομάδα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη. Πρωτοεμφανίστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός στο Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πυρήνα που δημιούργησε το Ελεύθερο Θέατρο. Στη δεκαετία του 80 μαζί με άλλα μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου δημιούργησαν το θέατρο «Αμόρε» και την ομάδα «Θέατρο της Αθήνας». Έχει συνεργαστεί με το θέατρο Τέχνης, το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πολλούς ιδιωτικούς θιάσους.
Κατά την τριετία 2003-2006 συμμετείχε σε σειρά παραγωγών του ΚΘΒΕ όπως: Το Κατερινάκι από το Χαϊλμπρόν του Χάινριχ φον Κλάιστ, Σκηνοθεσία: Αττίλα Ρέτλυ, (2003), Ειρήνη του Αριστοφάνη, Σκηνοθεσία: Γιάννη Ιορδανίδη, (2005), Ιβάνοφ του Άντον Τσέχοφ, Σκηνοθεσία: Νίκου Μαστοράκη, (2005), Ιφιγένεια η εν Ταύροις του Ευριπίδη, Σκηνοθεσία: Γιώργου Μιχαηλίδη (2006) κα.
Εμφανίστηκε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες των. Θ. Αγγελόπουλου, Π. Βούλγαρη, Λ. Παπαστάθη, Ν. Σμαραγδή κ.α.

[youtube id=”B95kFhpNKRw”]