500 μέρες με την Summer - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

500 μέρες με την Summer

Χωρίς κατηγορία | 17-8-2010 |

[youtube id=”PsD0NpFSADM” width=”630″ height=”505″]

Ο σκηνοθέτης πολλών πετυχημένων video clips συγκροτημάτων όπως οι 3 Doors Down και οι Green Day, κάνει την εμφάνιση του σε ταινίες μεγάλου μήκους με το πάρα πολύ καλό 500 days of Summer. Με πρωταγωνιστές τους Zooey Deschanel (Gigantic, Yes Man, The Happening) και Joseph Gordon-Levitt να έχουν μια εξαιρετική χημεία η ταινία πετυχαίνει πολλά από όσα υπόσχεται.

O Tom ερωτεύεται με την πρώτη ματιά την Summer, που είναι μια νέα υπάλληλος στο γραφείο όπου δουλεύει. Η Summer δεν νιώθει ακριβώς το ίδιο ωστόσο ένα ειδύλειο θα αναπτυχτεί ανάμεσά τους, με το ζευγάρι να μοιάζει ταιριαστό και τους δύο πρωταγωνιστές να παρουσιάζουν στην οθόνη ένα απίστευτο δέσιμο. Κάτι όμως δεν πάει καλά. Ο χορισμός δεν είναι μακριά καθώς η Summer δείχνει να πιέζεται από την σχέση της με τον Tom και ενώ εκείνος είναι ενθουσιασμένος για κάθε στιγμή που περνάνε μαζί εκείνη μοιάζει να θέλει να ξεφύγει.

Η ταινία συγκέντρωσε τόσο πολύ τα φώτα της δημοσιότητας γιατί επιτέλους παρουσιάζει κάτι διαφορετικό στο είδος των κομεντί. Ο έρωτας δεν είναι αμοιβαίος, το τέλος είναι μοιραίο, η συγκρουση είναι αναπόφευκτη και η νέα αρχή δίνει το πιο κατάλληλο τέλος για μια ταινία που ξεχωρίζει και εκπλήσει ευχάριστα. Πέρα από το σενάριο λοιπόν έχουμε και τις πολύ καλές ερμηνείες έχουμε και την χρήση κάποιων πανέξυπνων animation, μιας εξαιρετικής τεχνικής αφήγησης και μπαμ, μια ταινία ξεπηδά που αν και δεν είναι αριστούργημα είναι ότι πιο φρέσκο είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Έτος: 2009
Χώρα: ΗΠΑ
Διάρκεια: 95 λεπτά
Σκηνοθέτης: Marc Webb
Σενάριο: Scott NeustadterMichael H. Weber
Ηθοποιοί: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Moretz, Matthew Gray Gubler, Clark Gregg

Γιάννης Πατλάκας (Βαθμός 9/10)