Ου Φονεύσεις - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ου Φονεύσεις

Χωρίς κατηγορία | 15-8-2010 |

[youtube id=”ItaHOaquUdE” width=”630″ heigth=”505″]

Ο Τερκ και ο συνεργάτης του, Ρούστερ, είναι δύο από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Η τελευταία τους αποστολή είναι το κυνήγι ενός κατά συρροήν δολοφόνου. Ενώ το κυνήγι συνεχίζεται, οι δύο συνεργάτες αντιλαμβάνονται πως τα ίχνη τούς οδηγούν στο ίδιο τους το τμήμα, ενώ όλα δείχνουν πως ο δολοφόνος μπορεί να είναι αστυνομικός. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και όλα τα στοιχεία αρχίζουν να ενοχοποιούν τον Τερκ. Οι δύο συνεργάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα…

Δύο από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Αλ Πατσίνο, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Οι δύο ηθοποιοί έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, στις ταινίες “Ο Νονός, Μέρος 2ο”, όπου δεν μοιράζονται καμιά σκηνή, και στην “Ένταση”, όπου μοιράζονται μόνο δύο σκηνές. Αυτή τη φορά όμως, οι θρυλικοί πρωταγωνιστές εμφανίζονται μαζί στο 90% περίπου της ταινίας.

Πρόκειται για ένα κλασσικό αστυνομικό θρίλερ. Στην πορεία υποπτευόμαστε τον ντετέκτιβ Τερκ, μέχρι που όλα ανατρέπονται, μάλλον όχι και τόσο αναπάντεχα, αφού το τέλος είναι σχετικά προβλέψιμο.
Οι ερμηνείες των Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο είναι αρκετά καλές. Δεν πρόκειται για μια ταινία δράσης στην οποία οι δύο πρωταγωνιστές θα πρέπει να τρέχουν και να πυροβολούν και μάλιστα αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους μόλις σε δύο σκηνές. Ωστόσο από τον John Avnet δόθηκε πιστεύω αρκετή έμφαση σε σκηνές, που οι δυο ντετέκτιβ προπονούνται και εκπαιδεύονται, χωρίς να χρειάζεται. Πιθανόν οι ηλικίες των δύο, κατά τ’ άλλα κορυφαίων ηθοποιών, να μην τους επιτρέπουν τέτοιους ρόλους και να πρέπει να τους δούμε και σε κάτι διαφορετικό.

Μέτριο και συνηθισμένο σενάριο, καλούτσικη σκηνοθεσία και φωτογραφία, αρκετά καλή σκηνογραφία, σε μια ταινία όμως, που δεν νομίζω να συγκέντρωνε και τόσα πολλά βλέμματα πάνω της, αν δεν είχε στο cast της τους δύο πρωταγωνιστές.

Πρωτότυπος τίτλος: Righteous Kill
Κατηγορία Αστυνομικές
Έτος: 2008
Χώρα: ΗΠΑ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Παραγωγή: Millenium Films
Σκηνοθέτης: Jon Avnet
Ηθοποιοί: Robert De Niro, Al Pacino, Carla Gugino, John Leguizamo, 50 Cent

Ανέστης Χατζηδιάκος