Iron Man - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Iron Man

Χωρίς κατηγορία | 4-6-2010 |

[youtube id=”DIFaeqwES1Y” width=”640″ length=”385″]

Η ταινία που έσπασε κάθε ρεκόρ στο παγκόσμιο box office. Η ταινία που μπήκε μέσα στις καλύτερες 100 όλων των εποχών στο γνωστό site IMdb. Άλλος ένας ήρωας κόμιξ της Marvel στην μεγάλη οθόνη λοιπόν και μάλιστα η Marvel πρώτη φορά επιμελείται μόνη της την παραγωγή.
Ο Tony Stark(Τόνι Σταρκ) εμπορος όπλων και από τους πιο έξυπνους επιχειρηματίες και κατασκευαστής των πιο εξελιγμένων όπλων του αμερικανικού στρατού, γίνεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας σε μια επίσκεψη του σε πεδίο κοντά σε μάχες για πώληση εξοπλισμού. Θα καταφέρει να αποδράσει καθώς οι απαγωγείς του του ζητούν ένα υπερόπλο για να τον αφήσουν, ενώ αυτός κατασκευάζει μια πανοπλία ανίκητη αντί γι αυτό. Με αυτήν την πανοπλία καταφέρνει να μείνει ζωντανός. Στην συνέχεια επιστρέφοντας στην Αμερική ανακοινώνει σε συνέντευξη τύπου το κλείσιμο της εταιρίας του, ενώ αυτός αφοσιώνεται στην κατασκευή μιας καλύτερης πανοπλίας. Tony Stark.
Ποιοι είναι πραγματικά οι εχθροί του, μέχρι που μπορεί να φτάσει για να προστατέψει τον κόσμο από τα όπλα που ο ίδιος έφτιαξε? Οι απορίες απαντώνται επί της οθόνης, σε μία ταινία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη της την διάρκεια και είναι ομολογουμένως από της καλύτερες του είδους. Το κατά πόσο ρεαλιστική είναι είναι άλλο θέμα αλλά δεν νομίζω ότι ο ρεαλισμός είναι που απασχολεί όσους θα δουν την ταινία. Πολύ καλή ερμηνεία από τον Robert Downey Jr στον ρόλο του Iron Man σε ένα ρόλο που είναι λες και του έχει γραφτεί ειδικά για την προσωπικότητά του. Καλοί αν και χωρίς κάτι ιδιαίτερο (δεν απαιτούσαν και πολλά παραπάνω οι ρόλοι τους) και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της ταινίας.
Μην την χάσετε λοιπόν αν είστε fan του είδους, αλλά δεν θα δείτε κάτι εξωφρενικό αν έχετε βαρεθεί της ταινίες επιστημονικής φαντασίας χωρίς επιπλέον νόημα.

Γιάννης Πατλάκας
Βαθμός: 8