Σε μια κλωστή το The Hobbit - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Σε μια κλωστή το The Hobbit

Χωρίς κατηγορία | 4-6-2010 |

Ένα απίστευτο σίριαλ, με απρόβλεπτη συνέχεια, δεν αναμένεται να ξεκινήσει άλλα αποτελεί ήδη πραγματικότητα για το πολυαναμενόμενο prequel του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, The Hobbit. Κι όλα ξεκινούν από τα χρέη της Metro-Goldwyn-Mayer, που είναι και η παραγωγός εταιρία της ταινίας. Τα χρέη έφεραν καθυστερήσεις κι αυτές με την σειρά τους εκνευρισμό στον Guillermo Del Toro, που είχε αναλάβει την σκηνοθεσία των ταινιών, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να παραιτηθεί τελικά από την θέση του, αφήνοντας το Hobbit χωρίς σκηνοθέτη.

Οι φήμες ήθελαν τον Peter Jackson, σκηνοθέτη της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που εργάζεται στο The Hobbit από την θέση του παραγωγού να αναλαμβάνει τελικά την σκηνοθεσία. Κάτι τέτοιο φάνταζε και ιδανικό με δεδομένη την επιτυχία των προηγούμενων τριών ταινιών μετά από την ομολογουμένως εκπληκτική δουλειά του. Ωστόσο επίσημη πρόταση δεν του έγινε, άλλα και να συνέβαινε κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον μάνατζερ του σκηνοθέτη, εκείνος δεν θα αναλάμβανε την ταινία αυτή την στιγμή λόγω άλλων υποχρεώσεων του.

Και τι γίνεται τώρα; Προφανώς η MGM συνεχίζει να ψάχνει αγοραστή, το The Hobbit σκηνοθέτη και ο Peter Jackson κάνει ότι μπορεί για να προστατέψει έναν τίτλο, που σκηνοθετικά έχει συνδέσει με το όνομα του και με μεγάλη επιτυχία, όπως και τα χρήμματα που μέχρι τώρα έχουν ξοδεύσει, όχι μόνο η MGM, άλλα και οι New Line και Warners που συμμετέχουν στην παραγωγή.