10 κινηματογραφικοί χαρακτήρες που... μας έβαλαν τα γυαλιά! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

10 κινηματογραφικοί χαρακτήρες που… μας έβαλαν τα γυαλιά!

Top-10, Αφιερώματα | 18-8-2016 |

Όταν κάποιος μας ρωτάει τι μας άρεσε σε μια ταινία συνήθως του απαντάμε το σενάριο, η σκηνοθεσία ή οι ερμηνείες. Κανείς δεν θα σκεφτόταν τις λεπτομέρειες, όπως τα ρούχα των πρωταγωνιστών, ή ακόμη περισσότερο τα αξεσουάρ τους. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και είναι αυτές που, εν τέλει, χαράζονται στο μυαλό του θεατή. Ένα ζευγάρι γυαλιά, λοιπόν, είναι ικανό να αλλάξει το πως βλέπουμε έναν κινηματογραφικό χαρακτήρα, ολοκληρωτικά, μα ποια είναι τα 10 πιο “διάσημα”;

10. The Breakfast Club (1985)

'The Breakfast Club'

Το αγαπημένο μας “καλό παιδί” από την αίθουσα το Breakfast Club, Bryan Johnson (παιγμένος από τον Anthony Michael Hall), καταφέρνει να μείνει για πάντα στο μυαλό μας με τα μαύρα του γυαλιά.

9. Thelma And Louise (1991)

'Thelma & Louise'

Τα γυαλιά της Louise Sawyer είναι ένα από τα ενθύμια του Ridley Scott που τόσο αγαπάμε.

8. Scarface (1983)

'Scarface'

O Tony Montana δεν θα ήταν ο ίδιος χωρίς τα χαρακτηριστικά, τύπου Aviator, γυαλιά του.

7. Fight Club (1999)

'Fight Club'

O Tyler Durden παραμένει σφιχτά κρατημένος στις καρδιές μας για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά τα συγκεκριμένα OP 523 από τον Oliver Peoples, έδεσαν υπέροχα στο φιλμ-θρύλο του David Fincher.

6. The Devil Wears Prada (2006)

'The Devil Wears Prada'

Η στριφνή Miranda Priestly (που κατά βάθος αγαπάμε), μπορεί να φοράει Prada, αλλά όταν πρόκειται για γυαλιά φαίνεται να επιλέγει Versace.

5. Annie Hall (1977)

'Annie Hall'

Η Diane Keaton έκανε εξαιρετική δουλειά στο “νευρικό φιλμ” του Woody Allen, και ο χαρακτήρας της Annie Hall τελειοποιήθηκε με αυτό το κάζουαλ ζευγάρι γυαλιών.

4. Top Gun (1986)

'Top Gun'

Τα γυαλιά που φόρεσε ο Tom Cruise έχουν μείνει στην ιστορία, συνάδοντας άψογα με το στυλ και τον αέρα του πιλότου Maverick.

3. Notting Hill (1999)

'Notting Hill'

H Julia Roberts είναι η Χολυγουντιανή Σταρ Anna Scott στο φιλμ του 1999, και τα τύπου cat-eye γυαλιά της, παραμένουν διαχρονικά και στυλάτα.

2. Breakfast At Tiffany’s (1961)

'Breakfast at Tiffany's'

Η ιέρεια του στιλ και της φινέτσας, Audrey Hepburn, αφήνει ιστορία με το μαύρο φόρεμα της και, φυσικά, με τα Oliver Goldsmith “Manhattan” γυαλιά της.

1.Lolita (1962)

'Lolita'

Τα γυαλιά- καρδούλες παραμένουν μέχρι και σήμερα, πάνω από 50 χρόνια μετά, σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας, ενώ είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ένα, μονάχα, μικρό αξεσουάρ αρκεί για να καταλάβουμε για ποιο φιλμ μιλάμε.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , ,