Το Τελευταίο Σημείωμα: Το trailer της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Τελευταίο Σημείωμα


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Χώρα: Ελλάδα
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,
Πρεμιέρα: 26-10-2017

Γράφει:

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα».

Στη νέα του κινηματογραφική δουλειά, ο Βούλγαρης εμπνέεται και πάλι από την πρόσφατη ελληνική ιστορία. Αυτή τη φορά, καταπιάνεται με την εκτέλεση 200 αγωνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές, την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, ο Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλάκισης του στο Χαϊδάρι, εκτελεί χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Έτσι, μέσα από τα μάτια του θα δούμε να περνάει όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια. Παράλληλα, έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, στέκεται δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους είναι για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του, σε ενέδρα της ελληνικής αντίστασης, επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό. Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων.Την ημέρα της εκτέλεσης, όμως, βρίσκεται μπροστά σε ένα τρομερό δίλημμα, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό κάποιον άλλον, θέλοντας να φυγαδεύσει τον ίδιο και την αρραβωνιαστικιά του στο Βερολίνο.

Το σενάριο είναι μια συνεργασία του σκηνοθέτη και της συζύγου του, Ιωάννας Καρυστιάνη. Στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκουμε το Σίμο Σαρκετζή, στο μοντάζ τον Τάκη Γιαννόπουλο, στα σκηνικά το Σπύρο Λάσκαρη, στα κουστούμια τη Γιούλα Ζωϊοπούλου και τέλος, στη μουσική το γιο του Παντελή Βούλγαρη, Αλέξανδρο, στην πρώτη τους συνεργασία.

Το «Τελευταίο Σημείωμα» είναι μια παραγωγή του Γιάννη Ιακωβίδη και της Black Orange, σε συμπαραγωγή των COSMOTE TV και Μικρά Αγγλία Α.Ε. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου και πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου, από την Tanweer.

  • pegasus_LARGE_t_1581_107574426
  • Poster
  • sim708_0
  • simasmd3

Βαθμολογία Χρηστών


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Προβολές


Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Υπομονή! Η ταινία έρχεται στις αίθουσες στις 26-10-2017