Απόρρητο Σχέδιο: Depth Two - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Απόρρητο Σχέδιο: Depth Two

13-3-2016 |


Το 2001, σε ένα προάστιο του Βελιγραδίου ανακαλύφθηκε ένας μαζικός τάφος. Ήταν μόλις ο πρώτος, από μια σειρά παρόμοιων, που θα αποκαλύπτονταν στη συνέχεια…

Το ντοκιμαντέρ «Απόρρητο Σχέδιο: Depth Two» του Ognjen Glavonić ερευνά την κρυμμένη ιστορία πίσω από αυτήν τη φρικτή ανακάλυψη και μας οδηγεί πίσω στο 1999 και στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία. Χρησιμοποιώντας προφορικές μαρτυρίες δραστών και θυμάτων, εκτυλίσσεται σαν υπνωτικό θρίλερ που επισκέπτεται τα μέρη όπου συνέβησαν τα εγκλήματα πριν από 17 χρόνια και ξετυλίγει την ιστορία αυτής της ανείπωτης σφαγής, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει και να δώσει φωνή σε ιστορίες που εξακολουθούν, εσκεμμένα, να μένουν θαμμένες στη σιωπή.

Η ταινία προβάλλεται στα πλαίσια του 18ου ΦΝΘ: Κυριακή, Μαρτίου 13, 2016 – 23:00 (Σταύρος Τορνές) και Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2016 – 17:30 (Τζον Κασσαβέτης)

 


To Cinefreaks.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Fischer, χορηγού των Βραβείων Κοινού του φεστιβάλ.