TOP 10: Οι φιλμικές πισίνες που θυμόμαστε – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

TOP 10: Οι φιλμικές πισίνες που θυμόμαστε

Top-10, Αφιερώματα | 18-6-2017 |

Με το θερμόμετρο να μας αποδεικνύει καθημερινά ότι ναι, το καλοκαίρι έχει έρθει, και με τους περισσότερους από εμάς να παραμένουμε κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους,  μιας και η δουλειά ή οι υποχρεώσεις δεν πτοούνται από την συνεχώς αυξανόμενη ζέστη, το πιο κοντινό σε «καλοκαιρινή απόδραση» που γνωρίζουμε είναι αυτή….στις ταινίες.

Σκηνές σε θάλασσα, αλλά κυρίως σκηνές σε πισίνα φαίνεται να είναι μεταξύ των αγαπημένων των σκηνοθετών. Χωρίς να γνωρίζουν διακρίσεις ως προς το είδος της ταινίας, έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούν να υπηρετήσουν οποιαδήποτε φαντασίωση τους.

Ορίστε λοιπόν, οι 10 πιο «δροσιστικές» σκηνές σε πισίνα που αξίζει να θυμόσαστε.

1.     Boogie Nights (1997)

Χρησιμοποιώντας την πισίνα ως σύμβολο «πλούτου» στη συγκεκριμένη σκηνή, η κάμερα ακολουθεί μία-μία τις συζητήσεις αυτών που απολαμβάνουν το ποτό τους δίπλα στη γαλάζια αυτή όαση. Στη συνέχεια παρασύρεται από μια γυναίκεια φιγούρα ακολουθώντας την στον πάτο της πισίνας ενώ η σκηνή κλείνει με την χαρακτηριστική βουτιά του Reed Rothchild.

2.    Skyfall (2012)

Συνεχίζοντας στο μοτίβο του «πλούτου», ο James Bond δεν θα μπορούσε να απολαύσει πουθενά αλλού λίγες δροσιστικές νυχτερινές στιγμές παρά μόνο σε μια πισίνα στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, με θέα –φυσικά- ολόκληρη την φωτισμένη Σανγκάη.

3.    Spring Breakers (2012)

Δεν είναι λίγοι οι σκηνοθέτες, που αξιοποιούν τις σκηνές σε πισίνα για να αφήσουν την φαντασία τους να «οργιάσει» λίγο περισσότερο, και τι πιο χαρακτηριστικό από το Spring Breakers και το «τρίο» των δύο πρωταγωνιστριών με τον James Franco -το οποίο εν μέρει θα μπορούσε να θεωρηθεί και «make-up» sex δεδομένου ότι λίγες σκηνές πριν τα κορίτσια τον απειλούσαν με ένα πιστόλι στο κρόταφο.

4.    Fast Times at Ridgemont High (1982)

Αντίθετα με τον James Franco στην προηγούμενη ταινία, ο πρωταγωνιστής Brad αυτή τη φορά δεν στάθηκε και τόσο τυχερός. Κρυφοκοιτάζοντας από το παράθυρο – φροντίζοντας να είναι πάντα καλά κρυμμένος πίσω από την κουρτίνα- παρατηρεί την αρκετά μεγαλύτερη φίλη του Linda, όσο αυτή βρίσκεται στην πισίνα. Μετά από ένα σημείο η φαντασία του αρχίζει να του παίζει παιχνίδια, καθώς η σκηνή κλείνει με την topless πια Linda να είναι σε πιο ιδιαίτερες στιγμές μαζί του…και ας παραμένει αυτός μόνος του στο μπάνιο πίσω από την κουρτίνα.

5.    Let the Right One In (2008)

 

Πέρα όμως από ένδειξη πλούτου και πηγή σεξουαλικών φαντασιώσεων, οι σκηνές σε πισίνα εξυπηρετούν εξίσου καλά ακόμα και τα πιο σκοτεινά θρίλερ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του «Let the Right One In» όπου ο Oscar υφίσταται για άλλη μια φόρα το νταϊλίκι των συμμαθητών του οι οποίοι τον αναγκάζουν να παραμείνει μέσα στο νερό για τρία λεπτά, όσο αυτοί του κρατάνε το κεφάλι κάτω από το νερό για να βεβαιωθούν ότι δεν θα «κλέψει». Από ότι φαίνεται όμως, δεν είναι ο Oscar αυτός που κινδυνεύει καθώς η Eli φροντίζει να τον «απαλλάξει» από τους νταήδες που τον βασανίζουν.

6.    Cat People (1982)

Κινούμενοι σε παρόμοια πλαίσια όπως και πριν, στην ασπρόμαυρη ταινία Cat people, η πρωταγωνίστρια Alice αξιοποιεί την πισίνα ως μέσο προστασίας. Καθώς κατεβαίνει στο υπόγειο για να απολαύσει μερικές στιγμές χαλάρωσης, ακούει θορύβους και έναν ήχο που μοιάζει με νιαούρισμα γάτας, ενώ τρομαγμένη βουτάει στην πισίνα για αποφύγει ότι και αν είναι αυτό που κρύβεται στο σκοτάδι.

7.    Old School (2003)

Για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα, περνάμε στην ταινία «Old School» όπου βλέπουμε τον Ferell να δέχεται «κατά λάθος» ένα βελάκι εμποτισμένο με ηρεμιστικό απευθείας στο λαιμό του. Το ηρεμιστικό δεν αργεί να δράσει, οι ήχοι γύρω του διαστρεβλώνονται ενώ ο ίδιος, ανίκανος πλέον να ελέγχει τις κινήσεις του, παραπατάει καταστρέφοντας ένα παιδικό party που γινόταν λίγο πιο δίπλα. Η σκηνή δεν θα μπορούσε να είναι πιο ολοκληρωμένη, αφού ο Ferell εν τέλει καταλήγει στο πάτο της πισίνας που – απ’ ότι φαίνεται- υπήρχε εκεί κοντά.

8.    The Social Network (2010)

Μιλώντας για πράγματα που «δεν πήγαν ακριβώς όπως θα έπρεπε» , ο Mark Zuckerberg  με την παρέα του σχεδιάζουν βουτιές στην πισίνα κρεμάμενοι από μια αυτοσχέδια κατασκευή στην οροφή του σπιτιού του. Αν και η βουτιά ήταν αδιαμφισβήτητα θεαματική, υπήρχαν κάποιες παράπλευρες απώλειες που δεν είχαν υπολογίσει, όπως μερικές τζαμαρίες, ένα τραπέζι και….η ίδια η οροφή.

9.    The Graduate (1967)

Όμως, μια σκήνη σε πισίνα μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από όλα αυτά. Χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πιο βαθυστόχαστες και με νόημα σκηνές, στο «The Graduate» βλέπουμε τον Ben να υποκύπτει για άλλη μια φορά στο θέλημα των γονιών του, που τον θέλουν να εμφανιστεί με την ολοκαίνουργια στολή για scuba diving που του πήρανε και να την επιδείξει κάνοντας μια βουτιά στην πισίνα, μπροστά σε πολλούς γνωστούς και φίλους. Την σκήνη την παρατηρούμε μέσα από τη μάσκα του Ben, ενώ το περιορισμένο τοπίο συμβολίζει την πίεση που νιώθει για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής, ενώ ο ήχος επικεντρώνεται στην βαριά ανάσα του για να δείξει το άγχος και τα γενικότερα συναισθήματα που τον καταβάλλουν.

10.   Sexy Beast (2000)

Κλείνοντας όπως περίπου ξεκινήσαμε, η ταινία «Sexy Beast» ξεκινάει με τον συνταξιοδοτημένο πλέον απατεώνα Ray Winstone να απολαμβάνει τον ζεστό ήλιο δίπλα στη πισίνα του, ενώ ο ίδιος αναπολεί όλες τις μέχρι τώρα «επιτυχίες» στη ζωή του. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος πλέον να βουτήξει στην πισίνα, ένας τεράστιος βράχος τον προλαβαίνει και προσγειώνεται στα νερά. Αν και αυτήν τη φορά γλίτωσε παρά τρίχα, η σκηνή αυτή λειτουργεί σαν «κακός οιωνός» για κάτι άλλο που πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια και να διαταράξει την ηρεμία του.

 

Αν και φτάσαμε τις 10 σκηνές, δεν θα ήταν σωστό να αφήσουμε εκτός μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές σε πίσινα, η οποία – δικιαίως- έχει χαρακτηρισθεί ως η «η χειρότερη σκηνή σεξ» στην ιστορία του κινηματογράφου – όσοι την έχετε δει μπορείτε να το επιβεβαιώσετε, όσο για τους υπόλοιπους…ίσως να δυσκολευτείτε να βρείτε την σκηνή στο διαδίκτυο. Φυσικά, αναφερόμαστε στην ταινία «Showgirls» και στη σκηνή σεξ της Elizabeth Berkley και του Kyle MacLachlan.

 

Αυτές ήταν λοιπόν οι 10 πιο αξιοσημείωτες στιγμές του κινηματογραφικού κόσμου που περιλαμβάνουν πολύ ήλιο, χαλάρωση, πλούτο, σεξ, αγωνία, τρόμο και φυσικά…μια πισίνα.

 

 

 

wso shell IndoXploit shell webr00t shell hacklink hacklink satış wso shell