Πείτε αντίο στο Sense8 – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πείτε αντίο στο Sense8

TV, Ειδήσεις | 2-6-2017 |

Το Netflix αποφάσισε να στερήσει το κοινό του από μία ακόμη δημοφιλή σειρά. Μετά τη διακοπή του πολλά υποσχόμενου The Get Down τη προηγούμενη εβδομάδα, πέφτει τσεκούρι και στο Sense8 των αδελφών Wachowski, με τη δεύτερη σεζόν να σηματοδοτεί και την ολοκλήρωσή του. Τα νέα κυκλοφόρησαν μία μέρα αφότου ο ιδρυτής και CEO του Netflix Reed Hastings δήλωσε πως η υπηρεσία θα έπρεπε να κόψει περισσότερες εκπομπές. Και απ’ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν τα Marco Polo, Lilyhammer, Hemlock Grove, Bloodline και A&E pickup Longmire.

Η αντιπρόεδρος Cindy Holland δημοσίευσε χθες την παρακάτω δήλωση:

«Μετά από 23 επεισόδια, 16 πόλεις και 13 χώρες, η ιστορία της ομάδας του Sense8 φτάνει στο τέλος της. Ήταν όλα όσα ελπίζαμε εμείς και ονειρεύτηκαν οι θεατές πως θα ήταν: τολμηρό, συναισθηματικό, εντυπωσιακό, και πάνω απ’ όλα αξέχαστο. Δεν υπήρξε ποτέ μέχρι στιγμής ένα πραγματικά παγκόσμιο  σόου, που να επιτυγχάνει σε τέτοιο βαθμό τη διαφορετικότητα και διεθνικότητα στο καστ, που αντικατοπτρίζεται στην ενωμένη κοινότητα των παθιασμένων φαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχαριστούμε τους Lana, Lilly, Joe, και Grant, και όλα τα μέλη της ομάδας για το ταλέντο τους και την αφοσίωσή τους.»

Πράγματι, η επιτυχία της σειράς είναι αδιαμφισβήτητη. Το Sense8 λάμβανε εξ αρχής θετικές κυρίως κριτικές, παρά την αργή εξέλιξή της υπόθεσης στην πρώτη σεζόν – που αν μη τι άλλο ήταν εισαγωγική σε ένα αρκετά περίπλοκο μοντέλο. Το όραμα των αδελφών Wachowski  για έναν συλλογικό κόσμο, μια πολυατομική οντότητα, έπρεπε άλλωστε να αποτυπωθεί σε βάθος χρόνου, και αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία, που χάθηκε όμως χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Πέρα από την ποιότητα της παραγωγής, το Sense8 έθιγε ζητήματα ανέγγιχτα από την τηλεοπτική, τουλάχιστον κοινότητα, με μεγάλη πρωτοτυπία. Ο διάχυτος ερωτισμός, η ρευστότητα της έμφυλης ταυτότητας, η πολυπολιτισμικότητα και η διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων, αποτελούν ιδέες που οι σειρές δράσεις δεν ενδιαφέρονται γενικότερα να αναπτύξουν και να σχολιάσουν, πόσο μάλλον να τις συμπεριλάβουν ως δεδομένη πραγματικότητα στον πλαστό τους κόσμο, όπως τόσο περίτεχνα κατάφερε η νεοολοκληρωθείσα εκπομπή. Η απουσία του Sense8 είναι ήδη αισθητή.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , ,