Απεβίωσε ο σκηνοθέτης των "Rocky" και "Karate Kid" – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (10)

Απεβίωσε ο σκηνοθέτης των “Rocky” και “Karate Kid”

Ειδήσεις | 19-6-2017 |

O, βραβευμένος με Oscar, σκηνοθέτης John G. Avildsen έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Avildsen γεννήθηκε στο Oak Park, του Illinois, και σπούδασε στο Hotchkiss School και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτη και συνεργάστηκε με τους Arthur Penn και Otto Preminger.

Η πρώτη του ταινία ήταν το “Turn On To Love” ενώ η πρώτη επιτυχία ήρθε με το “Joe” του 1970. Το Oscar που κέρδισε ο Jack Lemmon στην ταινία “Save The Tiger”, και η ευρεία αναγνώριση που εξασφάλισε λόγω αυτού, οδήγησε τον σκηνοθέτη να συνεργαστεί με τον Sylvester Stallone στην, κλασσική πια, ταινία “Rocky”.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία καθώς η ταινία κέρδισε τρία Oscar, συμπεριλαμβανομένου και του Βραβείου Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Μάλιστα ο Stallone προχώρησε σε δηλώσεις σημειώνοντας πως “χρωστάω τα πάντα στον John Avildsen. Η σκηνοθεσία του, το πάθος του, η δύναμη του και η καρδιά του- μια σπουδαία καρδιά- έκανα το “Rocky” την ταινία που έγινε. Άλλαξε τη ζωή μου και θα του είμαι για πάντα υπόχρεος. Κανένας δεν θα τα είχε καταφέρει καλύτερα από τον φίλο μου John Avildsen. Θα μου λείψει”.

Ο σκηνοθέτης, μετά το “Rocky”, γαλούχησε την παιδική μας ηλικία μέσα από τις τρεις ταινίες “Karate Kid” που σκηνοθέτησε ενώ συνεργάστηκε ξανά με τον Stallone στο “Rocky V”. Ο Avildsen συνέχισε την καριέρα του μέχρι το 1999 όταν και σκηνοθέτησε το “ Inferno” με τον Jean-Claude Van Damme, το οποίο αποτέλεσε και την τελευταία του ταινία.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,