Sense 8: Σεζόν 2 - Σεξουαλική ελευθερία, επανάσταση και μουσική σε sci-fi - η αγαπημένη σειρά επέστρεψε! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Sense 8: Σεζόν 2 – Σεξουαλική ελευθερία, επανάσταση και μουσική σε sci-fi – η αγαπημένη σειρά επέστρεψε!

TV | 9-5-2017 |

H δεύτερη σεζόν του Sense 8 είναι από την Παρασκευή (5 Μάη 2017) το βράδυ διαθέσιμη και στην Ελλάδα και μετά από ένα μινι-μαραθώνιο το Σαββατοκύριακο την είδαμε και εν συντομία θα σου πούμε: δες την και συ. Μετά από το special Χριστουγεννιάτικο επεισόδειο που πρακτικά ήταν το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, η σειρά επιστρέφει στο κανονικό της ρυθμό με κάποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις και με μεγάλη διάθεση να εξερευνήσει περισσότερες πλευρές των χαρακτήρων και της ιστορίας με πολύ μεγαλύτερη έμφαση αυτή τη φορά στο sci-fi κομμάτι που έμοιαζε απλά να την συμπληρώνει στην πρώτη σεζόν.

Παρά την αλλαγή ενός χαρακτήρα, με νέο ηθοποιό να παίζει πλέον τον Caffeus, η χημεία δεν χάνεται, αντίθετα μάλλον φαίνεται σε πολλές στιγμές να είναι καλύτερη ανάμεσα στους ηθοποιούς που συνηθίζουν ο ένας τον άλλον αλλά και τους ρόλους τους. Ο Will, ο Wolfgang, η Kala, o Lito, μοιάζουν να είναι πιο πολύ στο πετσί αυτού που παίζουν. Ωστόσο τα προβλήματα αρχίζουν να φαίνονται στο πόσο screen time θα πάρει τελικά ο καθένας με κάποιοι χαρακτήρες όπως της Ισλανδής που παίζει η Tuppence Middleton, να μοιάζουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης στην ομάδα των 8, ενώ η ιστορία άλλων άλλοτε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον (όπως με την Sun) και άλλοτε να αφήνονται χωρίς ιδιαίτερη προσοχή σημαντικά στοιχεία της ζωής κάποιων χαρακτήρων. Σίγουρα πάντως η αρκετές εξελίξεις της σεζόν δεν θα αφήσουν κανέναν να βαρεθεί, αν και μάλλον θα μπορούσαν οι δημιουργοί να αφήσουν κάποια πράγματα για το μέλλον, ώστε να χωρέσουν καλύτερα τα αρκετά σημαντικά σε αυτή τη σεζόν.

Όσον αφορά το πολιτικο-κοινωνικό του σχόλιο, το Sense 8 συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην πρώτη σεζόν, όντας ότι πιο φρέσκο και πλούσιο σε όραμα έχει να δείξει η γεμάτη κακούς χαρακτήρες Αμερικάνικη τηλεόραση. Παρά το ότι δεν αποφεύγει τους διδακτισμούς, το Sense 8 περνά όμορφα μηνύματα θέτοντας θέματα όπως ο φασισμός, η σεξουαλική απελευθέρωση και ισότητα, η ανθρώπινη υπόσταση. Ειδικά στο θέμα της σεξουαλικής απελευθέρωσης, λογίζεται ανάμεσα στις ελάχιστες μορφές Αμερικάνικης τέχνης που καταφέρνει να φτιάξει LGBTQ ζευγάρια κάθε λογής, τόσο φυσικά και τόσο όμορφα που ίσως να ανοίξουν λίγο το μυαλό και την αντίληψη του θεατή. “Δεν ερωτεύομαι γεννητικά όργανα, αλλά ανθρώπους” ακούγεται στην σειρά που χωρίς αμφιβολία είναι ο πίνακας έκφρασης των transgender πλέον αδερφών Wachofski που νιώθουν πλέον απελευθερωμένες από κάθε ταμπού.

Sense8 Season 2

Το μάλλον αρνητικό αυτής της δεύτερης σεζόν είναι η μουσική. Η μουσική είναι και πάλι πολύ καλά επιλεγμένη ενώ έχουμε και ένα remix της υπέροχης στιγμής της πρώτης σεζόν με το What’s going on να ξανακούγεται. Το αρνητικό είναι στο ότι η μουσική χρησιμοποιείται υπερβολικά πολύ, με κάθε σχεδόν επεισόδιο να περιέχει μια σκηνή που οι ήρωες λίγο πολύ απλά σκέφτονται με ελάχιστη δράση κατά τα άλλα και με τον θεατή να παρακολουθεί κάτι σαν video clip ενός τραγουδιού και όχι την σειρά.

Όπως είπαμε στην αρχή το Sense 8 επενδύει πλέον πολύ και στο sci-fi στοιχείο του. Χωρίς να περάσουμε σε spoilers απλά θα αναφέρουμε ότι στην δεύτερη σεζόν, παίρνουμε πολλές απαντήσεις για το ποια είναι η BPO, ο οργανισμός που κυνηγά τους Sense 8, ενώ θα δούμε το universe της σειράς να μεγαλώνει με νέους sense8 και νέες δυνατότητες. Σίγουρα δεν παίρνουμε ακόμα όλες τις απαντήσεις, όμως γίνεται ένα πολύ μεγάλο βήμα. Και όλα αυτά ενώ το υπέροχο μοντάζ και οι μοναδικές σκηνές γυρισμένες σε όλο τον κόσμο, συνεχίζουν να συναρπάζουν. Δείτε και το βίντεο από το backstage της πρώτης σεζόν που μας πάει πίσω από την κάμερα της σειράς:

 

  • sense8season2
  • image