Πέθανε ο Sir Roger Moore – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πέθανε ο Sir Roger Moore

Ειδήσεις | 23-5-2017 |

O Sir Roger Moore, τρίτος κατά σειρά James Bond κι επίσης γνωστός από τη σειρά “Ο Άγιος”, “έφυγε” σήμερα σε ηλικία 89 ετών. Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση πως ο ηθοποιός πέθανε στην Ελβετία έπειτα από “μια σύντομη, αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο”.

Γεννημένος στο Stockwell του Λονδίνου στις 14 Οκτωβρίου 1927, ήταν απόφοιτος της σχολής RADA, (Royal Academy of Dramatic Arts), ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός με μερικές τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως στον Ιβανόη, το γουέστερν Maverick και αργότερα τα αστυνομικά The Saint και The Persuaders.

O Moore, ενδιαφέρθηκε για το ρόλο του 007, αμέσως μετά την ανακοίνωση-αποχώρηση του Sean Connery το 1966. Ωστόσο, πέρασαν μερικά χρόνια και ο George Lazenby ως Bond, για να τον δούμε στην ταινία του 1973, Live and Let Die, την πρώτη από συνολικά επτά ταινίες όπου θα ενσάρκωνε τον κουλ Βρετανό πράκτορα μέχρι το 1985.

Οι ταινίες του Bond με αυτόν στο ρόλο, πήραν μια σαφώς λιγότερο ρεαλιστική τροπή, με τα κλασικά γκάτζετ και την υπερβολή στην πλοκή να δίνουν μια πιο καλτ αισθητική στο μύθο του πράκτορα. Χαρακτηριστική η ατάκα του ηθοποιού: “Το να είσαι για πάντα γνωστός ως James Bond δεν έχει κανένα, μα κανένα μειονέκτημα”. Φήμη που δε χρησιμοποίησε άσκοπα, μιας και αφοσιώθηκε στη φιλανθρωπία και τη UNICEF, μέσω της Audrey Hepburn. Το 1991 έγινε Πρέσβης Καλής Θέλησης, ενώ για το έργο του στον τομέα αυτόν έλαβε το CBE το 1999 και το χρίσμα του ιππότη το 2003.