Κλιπ για τη νέα ταινία του Michael Haneke “Happy End” – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κλιπ για τη νέα ταινία του Michael Haneke “Happy End”

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 16-5-2017 |

Λίγο πριν τις φετινές Κάννες ένα ακόμα κλιπ από κάποια από τις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ δόθηκε στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα απόσπασμα από τη νέα ταινία του Michael Haneke, “Happy End”. Στο κλιπ βλέπουμε τους Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin, Franz Rogowski και Laura Verlinden σε μια όχι και τόσο ευχάριστη συζήτηση κατά τη διάρκεια ενός δείπνου.

Το “Happy End” έρχεται πέντε χρόνια μετά το “Amour”, στο οποίο συμμετείχαν και πάλι οι Huppert και Trintignant. Μεταξύ άλλων, η ταινία θα σχολιάζει και το μεταναστευτικό στην Ευρώπη.

“Η ταινία είναι το πορτρέτο μιας εύπορης οικογένειας που διοικεί μια μεγάλη εταιρεία στο Calais, όχι και πολύ μακριά από την κατασκήνωση των μεταναστών. Και λέει πολλά για το πως στις ζωές μας, στον προνομιούχο κόσμο μας, είμαστε συχνά κουφοί και τυφλοί μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα”, είπε πρόσφατα η Huppert, η οποία έχει ξανασυνεργαστεί με το Haneke στα “Piano Teacher” και “Time of the Wolf”. Η ίδια πρόσθεσε: “Όλοι μας ξέρουμε για την αρνητική δύναμη των εικόνων, αυτών που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ, για το πως οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πουν απαίσια πράγματα, αλλά νομίζω πως η μυθοπλασία, ταινίες δηλαδή όπως αυτή έχουν ένα ρόλο να παίξουν, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και να καταλάβουμε τους εαυτούς μας.”

Λαμβάνοντας υπόψιν τη φιλμογραφία του Haneke, μάλλον δεν πρέπει να λάβουμε κυριολεκτικά το νόημα του τίτλου (“Happy End”). Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες στις 22 του μήνα.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,