Κάννες 2017: Όλη η μαγεία του Hong Sang-soo επιστρέφει στο “The Day After” – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2017: Όλη η μαγεία του Hong Sang-soo επιστρέφει στο “The Day After”

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 24-5-2017 |

Ο, πολυγραφότατος συγγραφές και σκηνοθέτης, Hong Sang-soo επιστρέφει με τη, δεύτερη για φέτος και εικοστή πρώτη συνολικά, ταινία του με τον τίτλο “The Day After”.

Στην ταινία, η οποία συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα σε αντίθεση με το “La caméra de Claire” το οποίο επίσης προβλήθηκε στα πλαίσια του 70ου Φεστιβάλ των Καννών, παρακολουθεί κανείς τα ίδια υπέροχα μοτίβα τα οποία κυριαρχούν σε όλο το έργο του σκηνοθέτη.

Δείτε Επίσης: Κάννες 2017: το Radiance της Naomi Kawase είναι το τρυφερότερο φιλμ που θα δούμε φέτος 

Ενώ όμως στο “La caméra de Claire”, στο οποίο παρεμπιπτόντως συμμετέχει και πάλι η Isabelle Huppert όπως και στο “In Another Country” του 2012, ο σκηνοθέτης επιλέγει να κάνει μια έγχρωμη ταινία, εδώ ακολουθεί το δρόμο του ασπρόμαυρου επιστρέφοντας μάλιστα στην Κορέα.

Ο Hong Sang-soo παρουσιάζει μια μινιμαλιστική ταινία στην οποία μια νέα, θρήσκα κοπέλα που θέλει να γίνει συγγραφέας προσλαμβάνεται σε ένα μικρό εκδοτικό οίκο. Στην πρώτη της μέρα εκεί μαθαίνει πως αντικαθιστά την πρώην ερωμένη του αφεντικού της ο οποίος, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι και παντρεμένος. Βέβαια, οι αποκαλύψεις δεν σταματάνε εκεί ενώ όταν μπαίνει στην ιστορία και η σύζυγος του αφεντικού, τα πράγματα παίρνουν μια απρόσμενη τροπή.

Δείτε Επίσης: Κάννες 2017: Λάνθιμος και Kidman στη συνέντευξη Τύπου του “A Killing of a Sacred Deer”

Όπως σε όλες τις ταινίες του Hong Sang-soo κι εδώ οι πρωταγωνιστές καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, και συγκεκριμένα Soju, ενώ παράλληλα περνούν το χρόνο τους συζητώντας, κυρίως, για την αγάπη.

Οι πρώτες κριτικές κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα ευχάριστη ταινία η οποία όμως δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη φιλμογραφία του δημιουργού. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι και αυτοί που θεωρούν ότι το “The Day After” έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει ένα από τα μεγάλα βραβεία στο Φεστιβάλ των Καννών.

Εμείς, προς το παρόν, ελπίζουμε να δούμε κάποια στιγμή τις νέες ταινίες του Hong Sang-soo και στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα για: