Κάννες 2017: Λάνθιμος και Kidman στη συνέντευξη Τύπου του “A Killing of a Sacred Deer” – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2017: Λάνθιμος και Kidman στη συνέντευξη Τύπου του “A Killing of a Sacred Deer”

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 22-5-2017 |

Σήμερα προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “A Killing of a Sacred Deer”. Ο Λάνθιμος στήνει ένα παγωμένο θρίλερ, που κόβει την ανάσα, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Nicole Kidman και Colin Farrell. Η ταινία απέσπασε πολύ θετικές κριτικές, χωρίς βέβαια να λείψουν και οι αντιδράσεις, ενώ παράλληλα πολλοί θεωρούν πως το “A Killing of a Sacred Deer” έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει κάποιο από τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ.

Δείτε Επίσης: Ο Iñárritu φέρνει την Εικονική Πραγματικότητα στις Κάννες

Στη συνέντευξη τύπου οι συντελεστές αποκάλυψαν το κλίμα που επικρατούσε στα γυρίσματα, μίλησαν για τα δύσκολα θέματα που αγγίζει η ταινία και για το πώς στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κωμωδία.

Ο Γιώργος Λάνθιμος μεταξύ άλλων σημείωσε πως “ Ήθελα να εξετάσω πώς διαμορφώνονται οι έννοιες της δικαιοσύνης και της ηθικής όταν ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιου τύπου διλήμματα. Μας ενδιέφερε να ανοίξουμε ένα διάλογο με το αρχαίο κείμενο, να δούμε πώς μπορεί αυτό να είναι ακόμα επίκαιρο στις σύγχρονες κοινωνίες, αν μπορεί να έχει εφαρμογή στη σημερινή κουλτούρα”. Παράλληλα μίλησε για το πώς είναι να σκηνοθετεί παιδιά σε μια φαινομενικά σκληρή ταινία αποκαλύπτοντας ότι “Στα γυρίσματα η ατμόσφαιρα δεν ήταν καθόλου σκοτεινή. Προσπαθώ να μην παίρνω τον εαυτό μου στα σοβαρά και δημιουργώ το ίδιο κλίμα και στους συνεργάτες μου. Με τη Nicole είχαμε ένα αστείο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων: “Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για κωμωδία”. Το πιστεύω αυτό.” Και συνεχίζει : “Προσπαθώ να μην αναλύω, να μην εξηγώ τίποτα. Γιατί κι εγώ βρίσκομαι εκεί για να ανακαλύψω την αλήθεια. Προτιμώ να βάζω τους ηθοποιούς να χρησιμοποιούν το σώμα τους, να γνωριζόμαστε μέσα από παιχνίδια για παράδειγμα. Να γινόμαστε ανόητοι, να γελάμε, να προσεγγίζουμε το γύρισμα χωρίς σοβαροφάνεια, χωρίς να παίζουμε ρόλο

Τέλος για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα και την πιθανότητα να γυρίσει μια ταινία εδώ δήλωσε πως: “Οι ταινίες μου μπορούν να γυριστούν οπουδήποτε. Όμως υπάρχει μία ελευθερία στο να γυρίζεις ταινία στην Ελλάδα που δεν τη βρίσκεις αλλού. Ήμουν αρνητικός παλιότερα, δεν ήθελα να ξαναγυρίσω. Τώρα δεν είμαι.”

Δείτε Επίσης: Κάννες 2017: Ο Haneke, ο Eastwood και το punk look της Nicole Kidman 

Από την άλλη η Nicole Kidman διαβεβαίωσε πως “Ο Γιώργος δημιουργεί ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον για τους ηθοποιούς του. Δεν εξηγεί τίποτα. Δεν δίνει καμία κατεύθυνση. Είναι σίγουρα ένας παράδοξος τρόπος συνεργασίας με σκηνοθέτη. Απόλυτα δημιουργικός. Απόλυτα απελευθερωτικός. Μας απελευθερώνει από την ένταση, το άγχος, την αγωνία να αρέσει αυτό που κάνουμε. Είναι παράξενο. Ειδικά για μένα που έχω συνηθίσει διαφορετικά. Όμως, για εμάς τους ηθοποιούς, αυτό μας σπρώχνει στα άκρα. Μας κάνει να αισθανόμαστε ζωντανοί”.

Ενώ για τη συνεργασία τους δήλωσε ότι: “Εγώ διάβασα ένα σενάριο και υπνωτίστηκα.  Μου έλεγε κάτι εξαιρετικά δύσκολο για έναν ηθοποιό “σε παρακαλώ θέλω να μην κάνεις τίποτα”. Τον πήρα τηλέφωνο μετά το γύρισμα και του το είπα: ήταν μία από τις πιο σημαντικές εμπειρίες της ζωής μου. Νομίζω ότι με υπνώτισε. Αν εμπιστεύομαι τον σκηνοθέτη, είμαι έτοιμη για κάθε ρίσκο που θα προτείνει. Με το Γιώργο είδα τον “Κυνόδοντα” και συγκλονίστηκα. Θέλω να στηρίζω νέους σκηνοθέτες, ανθρώπους με φρέσκο όραμα ή δημιουργούς που ακόμα δεν έχουν τη δύναμη να γυρίσουν τις ταινίες τους και με χρειάζονται. Ξέρετε, δε χρειάζεται να δουλεύω τόσο πολύ. Αλλά δουλεύω πάρα πολύ. Το κάνω γιατί αγαπώ τη δουλειά μου, αγαπώ το σινεμά. Και χαίρομαι πολύ ταπεινά όταν μου ζητάνε σκηνοθέτες όπως ο Λάνθιμος να παίξω σε ταινίες τους”.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,