Η υπόθεση του The Favourite του Λάνθιμου στη δημοσιότητα – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η υπόθεση του The Favourite του Λάνθιμου στη δημοσιότητα

Ειδήσεις | 16-5-2017 |

Ο Γιώργος Λάνθιμος μόλις τέλειωσε τα γυρίσματα της ταινίας εποχής που είχε στα σκαριά με τίτλο The Favourite και πρωταγωνίστριες τις Rachel Weisz, Emma Stone και Olivia Colman. Σύμφωνα με νέες λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως, αποκαλύπτεται πως οι χαρακτήρες των Weisz και Stone επιχειρούν να αποκτήσουν εξουσία στην αυλή της Βασίλισσας Anne με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμα και με την αποπλάνηση.

Η ταινία διαδραματίζεται στην Αγγλία του 18ου αιώνα. Η Weisz υποδύεται την Sarah Churchill, δούκισσα του Marlborough όπως και έμπιστη, σύμβουλο και κρυφή ερωμένη της Βασίλισσας. Τα πάντα, όμως, αλλάζουν με την εμφάνιση της ξαδέρφης της Churchill, την οποία υποδύεται η Stone, κάτι που οδηγεί τις δύο γυναίκες σε ευθύ ανταγωνισμό σχετικά με την επιρροή που θα ασκήσουν στη Βασίλισσα.

Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί μια στροφή στη θεματική του Λάνθιμου, ο οποίος μέχρι στιγμής καταπιανόταν με το σχολιασμό της σύγχρονης κοινωνίας σε μια ταινία εποχής που αφορά σε ένα λεσβιακό ερωτικό τρίγωνο. Υπενθυμίζουμε ότι η νέα του ταινία, The Killing of A Sacred Deer θα διαγωνιστεί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών και θα αφορά σε έναν επικίνδυνο δεσμό που συνάπτεται μεταξύ ενός χειρούργου και ενός διαταραγμένου εφήβου.

Διαβάστε περισσότερα για: