Η επόμενη ταινία του Darren Aronofsky – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η επόμενη ταινία του Darren Aronofsky

Ειδήσεις | 13-10-2016 |

Ο σκηνοθέτης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Reykjavík. Εκεί παρέλαβε το βραβείο Creative Excellence Award αλλά και παρέδωσε ένα masterclass. Άλλωστε ο Aranofsky έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Ισλανδία καθώς εκεί γύρισε και την ταινία του Noah.

Κατά τη διάρκεια το masterclass μίλησε για πολλά και διάφορα. Ξεκίνησε με τη χρήση του ισλανδικού τοπίου ως φόντο για την ταινία Noah, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε κάθε πρότζεκτ και αφορούν κατά βάση την χρηματοδότηση. Την πεποίθηση του ότι τα σενάρια θέλουν συνεχώς δουλειά καθώς επίσης ότι γυρίζει πολλές ώρες υλικού.

Μίλησε όμως και για την επόμενη ταινία του για την οποία ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά. Η ταινία του δεν έχει ακόμα τίτλο αλλά μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της στον Καναδά ενώ στο καστ υπάρχουν ονόματα όπως αυτά της Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson.

Η υπόθεση θα αφορά ένα ζευγάρι του οποίου η γαλήνια σχέση θα διαταραχθεί όταν απρόσκλητοι επισκέπτες θα εισβάλλουν στο σπίτι τους. Θα είναι επίσης γυρισμένη με κάμερα 16mm ενώ μια ψηφιακή κάμερα χρειάστηκε για κάποιες σκηνές που απαιτούσαν CGI.

Από μια ερώτηση έγιναν γνωστές  μερικές λεπτομέρειες για το ύφος κυρίως. “πιστεύω ότι  όλες οι πρώτες μου ταινίες σχετίζονταν  περισσότερο με κάποιες ιδέες. Σχετικά με το Noah υπήρχε ένα ξεκάθαρο οικολογικό μήνυμα που βρισκόταν στις γραφές και ήταν ενδιαφέρον να προωθηθεί. Το τελευταίο μου πρότζεκτ κρύβει παρόμοιες πολιτικές τάσεις, αλλά πρώτη και βασική ευθύνη ως ένας αφηγηματικός κινηματογραφιστής είναι να δημιουργήσω κάτι που είναι συναισθηματικό και το κοινών μπορεί συνδεθεί μαζί του”.

 

Διαβάστε περισσότερα για: