Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέμα την διαφορετικότητα στη Θεσσαλονίκη! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέμα την διαφορετικότητα στη Θεσσαλονίκη!

Ειδήσεις | 5-10-2016 |

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών select respect για το σεβασμό της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Κύριοι στόχοι του Φεστιβάλ Ταινιών είναι:

  • η ανάδειξη μέσα από την κινηματογραφική ματιά της διαφορετικότητας καθώς και ζητημάτων που εγείρει σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από ένα πολυθεματικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες για την προσφυγική κρίση, την ένταξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και μειονοτήτων, τα δικαιώματα των γυναικών και τις έμφυλες διακρίσεις, τους νέους και τον σχολικό εκφοβισμό, το Ολοκαύτωμα και τον αντισημιτισμό.
  • η ενημέρωση του κοινού μέσα από τις συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις ταινίες και οι οποίες θα δώσουν βήμα διαλόγου σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ανθρώπους του κινηματογράφου καθώς και στο ίδιο το κοινό.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών select respect είναι μία διοργάνωση του Δικτύου select respect και θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις. Ξεκινάει με μια ειδική προβολή για πρόσφυγες που βρίσκονται στη περιοχή της Θεσσαλονίκης και οι οποίοι θα καλεστούν από τις οργανώσεις του Δικτύου και θα πλαισιωθεί από μουσική εκδήλωση και εδέσματα που θα προσφερθούν από τους ίδιους. Επίσης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ ξεναγήσεις στη πόλη για ομάδες προσφύγων.

Ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα του φεστιβάλ ταινιών είναι οι προβολές επιλεγμένων ταινιών για μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας με συζητήσεις και δράσεις που θα ακολουθούν.

Η προπώληση των εισιτηρίων στα ταμεία του κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΟΝ και της ΑΠΟΘΗΚΗΣ 1 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης έναντι μόνο 3 ευρώ!

Το Φεστιβάλ Ταινιών είναι μια διοργάνωση του Δικτύου select respect , που αποτελείται από τις οργανώσεις: Αντιγόνη, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, PRAKSIS, Συμβίωση και Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.

H συνέντευξη Τύπου είναι ανοιχτή προς όλους, την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου, στις 11:30, στο Caravan B&B Thessaloniki (Ρεμπέλου 1 και Βαμβακά γωνία), για την παρουσίαση του Φεστιβάλ .

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε στο selectrespect.org

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,