Ταχύρυθμο σεμινάριο μοντάζ από το Σχολείο του Σινεμά – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (12)

Ταχύρυθμο σεμινάριο μοντάζ από το Σχολείο του Σινεμά

Ειδήσεις | 15-7-2016 |

Μοντάζ, θεωρία και πρακτική (εκμάθηση προγράμματος adobe premiere) – Σκηνοθεσία Κινηματογράφου: Βασικές Αρχές | Ταχύρυθμο σεμινάριο από 18-31 Ιουλίου 2016 σε καλοκαιρινή τιμή έκπληξη με δημιουργία και μοντάζ δίλεπτης ταινίας μικρού μήκους.

12 ώρες πρακτική (εκμάθηση adobe premiere*) 4 ώρες θεωρία ( Αφηγηματικό-Ιδεολογικό Μοντάζ, Μοντάζ Συνέχειας-Μοντάζ Ασυνέχειας, Είδη- Μέθοδοι-Τεχνικές του Μοντάζ, εσωτερικός και εξωτερικός ρυθμός, Βασικοί κανόνες Σκηνοθεσίας, προβολή αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες και ανάλυσή τους, το μοντάζ σε επιλεγμένους σημαντικούς δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου).

Οι συμμετέχοντες θα γυρίσουν στο χώρο του σχολείου του σινεμά και στους γύρω χώρους μια εκπαιδευτική ταινία μικρού μήκους με διάρκεια 2-3 λεπτά κατάλληλη για μοντάζ και θα την μοντάρουν κάνοντας χρήση στην πράξη των όσων έχουν μάθει τις πρώτες 8 ώρες της πρακτικής (εκμάθηση του adobe premiere). Οι τελευταίες 4 ώρες της πρακτικής θα χρησιμοποιηθούν για τα γυρίσματα και το μοντάζ της ταινίας.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου- Παρουσίαση, Ανοιχτό Μάθημα

Η παρουσίαση-ανοιχτό μάθημα του σεμιναρίου Μοντάζ και Σκηνοθεσίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 στις 17.30 (έως 19.00) στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια) όπου και θα ρυθμιστεί το θέμα των ημερών και ωρών διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Υπάρχει μεγάλη ευελιξία για τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:

Περίπτωση 1. Όλες οι ημέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου να είναι καθημερινές.

Περίπτωση 2. Όλες οι ημέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου να είναι Σαββατοκύριακο.

Περίπτωση 3. Οι ημέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου να είναι Καθημερινές και Σαββατοκύριακο. Αν υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον θα δημιουργηθούν 2 τμήματα.

Κόστος: 120€ (η τιμή δεν περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) αφορά Ομαδική παρακολούθηση των συμμετεχόντων. Φοιτητές: 110€, Άνεργοι- Άτομα με αναπηρία 100€, Ζευγάρια-Συγγενείς-Παλιότεροι Μαθητές-Γκρουπ από πολιτιστικές και όχι μόνο ομάδες-εκπαιδευτικοί 110€

Κόστος Ατομικής Παρακολούθησης 150€ ( περιλαμβάνει την πρακτική εκμάθηση του premiere, η θεωρία του μοντάζ διδάσκεται μόνο συλλογικά).

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός κινηματογράφου)

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά.

Πληροφορίες-Εγγραφές e-mail: schoolofcinemagr@gmail.com, τηλ: 2130159816, 6944143564

*Η εκμάθηση του adobe premiere περιλαμβάνει την πλήρη γνώση του προγράμματος αναφορικά με το μοντάζ οπτικοακουστικού υλικού και τη γνώση των βασικών (επιλεγμένων) εφέ. Δεν περιλαμβάνει την ανάπτυξη ειδικών τεχνικών όπως color correction και άλλων παρεμφερών τεχνικών.

Από δελτίο τύπου